Блог, Тапіока

Із чого готують тапіоку

lazy

Тапіока – загальна назва для крохмалистого зернистого продукту, одержуваного з коренеплодів маніоки. Рослина росте в різних регіонах Азії, Африки та Південної Америки і є своєрідним аналогом європейської картоплі. Найпоширенішим варіантом є перероблення маніоки на кульки тапіоки – у такому вигляді її можна додавати до різноманітних страв і напоїв, надаючи їм корисних властивостей. Продукт став популярною добавкою для коктейлів Бабл ті.

Як готуються кульки тапіоки

image 31

Щоб розібратися, як виготовляють тапіоку, необхідно вивчити процес її отримання з коренів маніоки. Продукт проходить через таку процедуру:

  • у рослини маніока зрізають коріння, очищають його і вимивають;
  • підготовлене коріння протягом кількох днів вимочують у холодній воді;
  • рослинну масу ретельно перемішують із водою для виділення крохмалю;
  • після кількох змішувань із водою отримують чистий крохмаль, який ставлять на вогонь у металевому посуді.

Після температурної обробки крохмалю з маніоки він перетворюється на звичні для любителів Бабл ті кульки однакового розміру, які отримали назву тапіока. У такому вигляді їх фасують по ємностях певної ваги та експортують у різні країни. Одним із популярних експортерів тапіоки є Тайвань, хоча продукт роблять і в інших країнах Азії, адже тут маніока росте повсюдно.

Тапіока є готовим до вживання інгредієнтом, який достатньо відварити. Після цього кульки можна додавати в різні страви, насолоджуючись корисними властивостями рослини маніока. Вони стали традиційними інгредієнтами в азіатській кухні, але вже гідно оцінені жителями Європи та Північної Америки.

Варіанти використання тапіоки та її корисний склад

Купити кульки тапіоки можна для приготування найрізноманітніших кулінарних шедеврів. Серед поширених сфер, у якій використовуються продукти з рослини маніока, можна виділити такі напрямки:

image 35
  • приготування різноманітної випічки з тіста, зокрема хліба, булочок, коржів;
  • додавання кульок тапіоки в десерти для надання їм цікавого смаку;
  • виготовлення популярної в азіатських країнах товстуватої локшини під назвою удон;
  • використання в напоях, тапіока чудово поєднується з різними сортами зелених і чорних чаїв, матчів.

Саме останній варіант найбільше полюбився в усьому світі та знайшов своє відображення в напоях Бабл ті. У закладах громадського харчування кульки тапіоки активно додають у коктейлі, щоб зробити їх більш інтригуючими за смаком і корисними. Тапіока може бути різного кольору, що досягається використанням натуральних барвників. Продукт може реалізовуватися не тільки в чистому вигляді, а й з додаванням меду, карамелі, фруктових сиропів та інших компонентів.

Крім смакових властивостей, тапіока цінується за корисність. Склад кульок тапіоки робить її цінним продуктом вегетаріанської кухні. У крохмалистих натуральних коренеплодах маніоки не міститься глютен, тому продукція може вживатися людьми з непереносимістю глютену (целіакією).

Тапіока є доволі калорійним продуктом, адже в ста грамах кульок міститься 250-300 ккал. Проте всі ці калорії є корисними, бо в складі немає жирів і швидких вуглеводів. З цієї причини тапіока стає основою дієтичних раціонів для людей, які стежать за своєю вагою та не хочуть набрати зайвих кілограмів. Однак її потрібно грамотно комбінувати з іншими інгредієнтами, щоб отримати максимальну користь.

Чи можуть кульки тапіоки завдати шкоди здоров’ю

Крохмалисті кульки тапіоки є інгредієнтом, який містить у своєму складі винятково вуглеводи без білків і жирів. Тому до її вживання слід підійти відповідально. Вона не використовується як самостійний продукт, а додається до перших і других страв, напоїв, десертів.

Людям, які мають надлишкову масу тіла, бажано обмежити вживання тапіоки. При складанні меню слід проконсультуватися з фахівцем-дієтологом або нутриціологом, який розпише оптимальну кількість кульок у щоденному раціоні. Калорійність інгредієнта вимагає відповідального ставлення.

image 39

У складі кульок тапіоки було виявлено речовини, які за структурою схожі на білки-алергени, що викликають у людини алергію на латекс. Людям із наявністю цієї форми алергічної реакції краще відмовитися від вживання продуктів із маніоки, щоб не наражати здоров’я на ризик.

У решті тапіока є безпечним продуктом, у якому немає токсичних і шкідливих речовин. Тому вона входить до переліку суперфудів або тих складових, які благотворно впливають на організм, забезпечують його винятково корисними елементами (жодних транс жирів і цукрів).

Особливості вживання тапіоки в Бабл ті

Щоб отримати максимальну користь від вживання страв або напоїв з маніокою, слід використовувати тільки натуральну продукцію без барвників. У нашому інтернет-магазині “Pearl Tea” можна купити тапіоку для Бабл ті, що реалізується безпосередньо від виробників з Тайваню без посередників.

Для зручності кульки тапіоки фасуються в порційні упаковки вагою 1, 2, 2,5 або 3 кілограми. На тарі вказується детальна інструкція з приготування та використання продукту. У новачків відварювання тапіоки не викличе жодних складнощів, процедура проходить швидко з виконанням мінімальної кількості дій.

Придбати кульки тапіоки можна як для домашнього приготування Bubble tea, так і для створення коктейлів з її додаванням у кафе, ресторанах, точках швидкого харчування. Завдяки крохмалистому смаку та щільній структурі вона добре поєднується з різними основами – зеленими, чорними та синіми сортами чаю, молоком, кавою. Кульки не розчиняються у воді та забезпечують коктейлю привабливий вигляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *