Кокосове желе, Блог

Кокосове желе – призначення в напої Бабл ті

lazy

Ната-де-коко – або по-іншому “желе кокоса” – поширений інгредієнт азіатської кухні, який активно використовують при створенні кулінарних шедеврів. Желейна гелеподібна структура дає змогу застосовувати компонент для приготування різноманітних десертів, випічки та напоїв. Властивості та смак кокосового желе стали активно використовувати в коктейлях Бабл ті, поєднуючи продукт із різноманітними чайними основами.

Особливості кокосового желе

image 55

Кокосове желе готується за допомогою ферментації кокосової рідини бактеріальними культурами. У результаті на поверхні води з’являється желеподібна структура під назвою ната-де-коко. Верхній шар відокремлюють від рідини, що залишилася, після чого нарізають на порційні скибочки і фасують в упаковки. Саме в такому вигляді кокосове желе імпортується з країн Азії і потім використовується в коктейлях Бабл ті.

Можна виділити такі характеристики кокосового желе:

  • тверда желеподібна структура, що дає змогу зручно нарізати ната-де-коко на необхідні елементи – кубики, пластини та інше;
  • прозорий зовнішній вигляд і здатність поглинати в себе смаки сиропів і рідин – саме тому кокосове желе часто комбінують із фруктовими компонентами для додання продукту більш цікавого смаку;
  • смак – в оригінального ната-де-коко м’який і злегка солодкуватий смак, але як уже зазначалося раніше, в нього часто додають фруктові сиропи;
  • універсальність кокосового желе дає можливість комбінувати його з найрізноманітнішими інгредієнтами і влаштовувати кулінарні експерименти.

Кокосове желе є не тільки смачним, а й корисним десертом. Його можна без тривоги додавати до страв, адже продукт вирізняється низькою калорійністю. На 100 грамів готового продукту припадає менш як 100 кілокалорій із вмістом мінімальної кількості вуглеводів і відсутністю жирів. Тому при вживанні ната-де-коко немає ризику набору ваги, він насичує організм вітамінами та мікроелементами.

Сфера застосування кокосового желе

Вживання ната-де-коко дозволяє максимально насолодитися корисними властивостями кокоса. Спочатку його вважали винятково азіатським інгредієнтом, який випускають на Тайвані, на Філіппінах, у Таїланді та інших країнах регіону, а потім кокосове желе стрімко увірвалося в Європу і США завдяки поширенню Бабл ті.

Кокосове желе, нарізане порційними шматочками і приправлене фруктовими сиропами, можна використовувати для приготування морозива, фруктових салатів, тістечок, тортів, випічки і багато чого іншого. У десерти желе додається зверху на завершальній стадії готування – воно додає страві презентабельності за рахунок яскравих відтінків.

image 53

Що стосується бульбашкового чаю, то кокосове желе додають у гарячу або холодну основу так само, як і інші компоненти для Bubble tea. Досить підготувати чорний чай, зелений чай, матчу, молочний коктейль та інші основи, після чого додати в них уже готові інгредієнти. Желе з кокоса чудово поєднується з такими традиційними начинками, як фруктові перлини, кульки тапіоки, сиропи, молочні суміші та багатьма іншими компонентами.

Шматочки кокосового желе не розчиняються в напої, а змішуються з рідиною та іншими компонентами, формуючи незабутню смакову композицію. У нашому інтернет-магазині представлені варіанти з найрізноманітнішими фруктовими наповнювачами, зокрема желе манго для Бабл чаю, яблуко, маракуйя, полуниця та багато інших.

Як отримують кокосове желе

image 52

Промислове отримання ната-де-коко або кокосового желе ґрунтується на ферментації кокосової рідини корисними бактеріями і створенні на її поверхні бактеріальної целюлози (власне желе). Процедура відбувається за стандартною технологією вже десятки років і складається з таких етапів:

  • отримання кокосової води зі зірваних молодих плодів кокосової пальми (не варто плутати з кокосовим молоком, що утворюється в кокосах після їхнього дозрівання);
  • ферментація кокосової води спеціальними бактеріальними культурами;
  • відділення верхнього затверділого пласта від кокосової рідини (власне він і є желе);
  • очищення продукту від оцтової кислоти, яка застосовується в процесі ферментації;
  • нарізання кокосового желе на невеликі шматочки, щоб його зручно було упаковувати.

У такому вигляді продукція поміщається в баночки різної ваги і габаритів, відправляється на експорт. За необхідності додають фруктові сиропи з різних натуральних компонентів. Головною особливістю продукту є його натуральність, процедура отримання сприяє збереженню максимальної кількості природних мікроелементів, вітамінів та інших корисних речовин, що містяться в недозрілих кокосових плодах.

Кокосову воду можна вживати саму по собі, але у формі ната-де-коко цей продукт стає набагато цікавішим. Адже желейні шматочки можна комбінувати як із твердими, так і з рідкими стравами. Желейні елементи зберігають форму та текстуру, а ще такий цікавий інгредієнт до вподоби дітям, вони із задоволенням поласують десертами та коктейлями, не будуть вередувати.

Наш інтернет-магазин “Pearl Tea” пропонує купити кокосове желе для Бабл ті недорого. Продукція характеризується натуральністю та оригінальністю, доставляється безпосередньо від виробника з Тайваню. Виготовляється вона за класичною технологією ферментації, реалізовується в баночках вагою 2,5 кг, 3,8 кг і 4 кг.

Кокосове желе однаково добре підходить як для домашнього приготування кулінарних шедеврів, так і для збагачення меню ресторанів швидкого харчування новими цікавими стравами та напоями. Продукція обов’язково стане причиною того, що ваш бізнес отримає більше нових клієнтів, тому інвестиції в її купівлю точно окуплять себе багаторазово в довгостроковій перспективі застосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *