Напій родом із Тайваню Бабл ті стрімко увірвався на український ринок. Його виготовляють на основі зеленого чаю, чорного чаю, молочного улуна, ассама та інших композицій. Коктейль дає можливість додавати в нього фруктові перлини, кульки тапіоки, сиропи, кокосове желе та багато іншого. Популярність Bubble tea зростає, як на дріжджах, він став хітом соціальних мереж. Тому важливо відстежувати тренди 2024 року – які добавки стали найбільш затребуваними.
Сокові кульки утримують лідерство
Саме за яскраві фруктові перлини, що не розчиняються в напої, Bubble чай став улюбленим коктейлем людей по всьому світу. Щороку попит на нього зростає на десять відсотків, понад п’ять мільйонів користувачів Інстаграма постять напій із цим хештегом. Кульки вирізняються яскравими відтінками і забезпечують коктейлю високий інстаграмний потенціал для просування сторінки.
Фруктові перлини займають домінуючу роль серед усіх виготовлених закладами коктейлів Бабл Ті (38%). Але виробники пропонують десятки різних смакових наповнювачів для кульок, тому варто звернути увагу на деякі найпопулярніші з них:
- тропічні фрукти – незвичайні смаки приваблюють клієнтів, а найбільш трендовим у цій категорії є манго (також на високих позиціях перебувають кульки з натуральним соком пристрасної маракуйї та екстравагантних ягід лічі);
- полуниця – традиційний фрукт, що користується популярністю в усьому світі, тому й перебуває серед трендів перлин Бабл ті;
- персик – соковиті плоди приваблюють незабутнім солодким смаком, що знаходить своє відображення у фруктових кульках.
Також у списку коктейлів, які часто купують, є перлини зі смаками яблука, кавуна. В інтернет-магазині “Pearl Tea” можна знайти і придбати оригінальні фруктові кульки з усіма зазначеними вище трендовими смаками від виробників з Тайваню і України. Купити інгредієнти Bubble tea можна в упаковках вагою від 210 грамів до 3,2 кілограмів залежно від потреб бізнесу.
У готовому коктейлі перлини переливаються яскравими червоними, зеленими, помаранчевими, фіолетовими та іншими кольорами, складаючи візуальну основу напою. Саме від них залежить зростання продажів Бабл ті, тож потрібно слідкувати за трендами та вподобаннями людей, щоб заробити якомога більше (якщо ви купуєте фруктові кульки для вашого бізнесу).
Сміливі поєднання в приготуванні “бульбашкових” коктейлів
Бульбашковий напій Бабл прийшов з азійського ринку до Європи ще 2011 року. Тож за тринадцять років існування деякі традиційні поєднання встигли приїстися людям. Сьогодні наявністю Bubble tea у меню кафе та ресторанів нікого не здивувати, тому потрібно впроваджувати креативні рішення.
Цікавими варіантами у 2024 році є такі напрямки:
- додавання перлинних кульок у десерти – наприклад, яблучний пиріг із корицею, чізкейк або крем-брюле;
- поєднання перлин із напоями з ароматизованого льоду;
- додавання в класичні газовані напої – фруктові кульки можна використовувати як оригінальні наповнювачі для коли, фанти, содової, швепса та інших популярних видів газованої води;
- поєднання з безалкогольними та алкогольними коктейлями – зараз заклади успішно експериментують із додаванням перлин Бабл до мохіто, аперолю та інших популярних коктейлів.
Насправді, є можливість для сміливих експериментів. Хто знає, може саме ваше оригінальне рішення стане трендовим, і ви зможете з гордістю називати себе тим, хто придумав фантастичну комбінацію перлин, що підкорила світ.
Які ще інгредієнти додають у Бабл ті
Поєднання в напоях Бабл ті не обмежуються тільки фруктовими кульками. Асортимент рішень включає безліч інших варіантів, чим було б помилково не скористатися. Серед популярних у соціальних мережах трендів можна виділити додавання фруктових сиропів, молочних сумішей і кокосового желе.
Ще одним цікавим рішенням є створення бульбашкових коктейлів на основі матчі. Цей японський зелений чай сам по собі став трендом, тому що має антиоксидантні властивості, допомагає в позбавленні зайвої ваги. У нього можна додати яскраві фруктові кульки, щоб зробити матчу не тільки корисним зеленим напоєм, а й яскравим коктейлем, який не соромно сфотографувати і запостити собі на сторінку в соціальній мережі.
Гарний вигляд мають бульбашкові кульки в молочних коктейлях. Не варто забувати про класичну тапіоку, яка є однією з популярних рослин у Китаї, а кульки з неї чудово прикрашають різноманітні коктейлі. Смаки Бабл ті можуть бути якими завгодно. Не можна назвати однозначно ідеальний напій, адже в кожного є свої вподобання. Тому одне й те саме поєднання інгредієнтів у коктейлі хтось оцінить на 10/10, а хтось на 1/10.
Саме тому закладам громадського харчування рекомендується постійно розширювати меню напоїв Bubble tea, додавати до нього нові смаки. Це сприятиме утриманню старих клієнтів і залученню нових відвідувачів, яким припаде до вподоби один із варіантів коктейлю.
Як далі розвиватиметься ринок Бабл ті
З урахуванням постійної мінливості трендів у соціальних мережах, не можна очевидно стверджувати, як далі розвиватиметься ринок коктейлів Бабл ті. За поточними прогнозами, продаваність напоїв зростатиме на 10% до 2029 року, але економічна та соціальна ситуація може призвести до коригувань. Поки що не спостерігається передумов до того, що популярний напій Bubble tea поступиться пальмою першості комусь іншому.
Однак стає очевидним, що бізнесам необхідно буде шукати неординарні рішення, незвичайні комбінації інгредієнтів. Нинішні популярні тропічні фруктові кульки з часом можуть поступитися своїм місцем іншим компонентам. Ще одним важливим моментом є регулювання кількості перлин, що додаються на один напій, яка коливається в широкому діапазоні від 10 до 70 грам, у середньому становить 50 грам.
Тренд Bubble tea 2024 року охоплює коктейль з манговими і маракуйєвими перлинами, газовану воду з фруктовими кульками лічі та кавуна, ягідно-жасминовий мікс, комбінації на основі чаю матча, молочного улуна, алкогольних і безалкогольних коктейлів. Але цим переліком не варто обмежуватися і взагалі, неправильно ставити якісь рамки в плані виготовлення коктейлів Бабл ті. Вони можуть вдало комбінуватися з різними інгредієнтами, бути представленими сотнями варіантів.
Ми з’ясували, що тренди щодо коктейлів Бабл ті – поняття відносне. Щоб ви мали можливість у вашому закладі або домашніх умовах створювати найрізноманітніші напої, наш інтернет-магазин пропонує найширший асортимент. До нього входять фруктові перлини, кульки тапіоки, солодкі сиропи, сухі молочні суміші, кокосове желе, фруктове пюре, різні види чайних основ. Тож сміливо обирайте серед натуральних компонентів – на якому варіанті зупинитеся сьогодні для залучення максимальної кількості клієнтів?