Тапіока

Рецепт Тапіоки

бабл ти пряный

Тапіока: що це і як приготувати “Bubble Tea”

Тапиока стакан 1

Тапіока — це маленькі тверді, але м’які після замочування, перлини, виготовлені з натурального крохмалю, отриманого з кореня маніоки. Сьогодні поговоримо про те, як правильно варити тапіоку і як приготувати популярний напій “Bubble Tea”.

Як правильно варити тапіоку

  • Налийте в велику каструлю 2,5 л води (обсяг води має дорівнювати 6-8 об’ємам перлин тапіоки).
  • Доведіть воду до кипіння і висипте 250 г перлин тапіоки.
  • Перемішуйте, поки перлини не піднімуться на поверхню води. Процес приготування на середньому вогні триває приблизно 25 хвилин.
  • Після завершення накрийте каструлю кришкою і дайте постояти 30-35 хвилин.
  • Перевірте готовність: перлини повинні мати матову текстуру. Якщо це не сталося, варіть ще 10-15 хвилин.
  • Промийте перлини під холодною водою, щоб вони не злиплися.
  • Пересипте їх у ємність, додайте трохи цукру і добре перемішайте. Можна також додати трохи води (до 100 г).
  • Залиште перлини на 30 хвилин, щоб вони ввібрали цукор і стали солодкими. Зберігайте готові перлини не більше 14-20 годин.

Що таке Bubble Tea?

“Bubble Tea” — це популярний напій з Тайваню, який поєднує в собі чай, молоко і солодкі перлини тапіоки. Цей напій здобув популярність завдяки своїй унікальній текстурі та насиченому смаку.

image 4

Рецепт приготування Bubble Tea

Інгредієнти:

  • 100 г перлин тапіоки
  • 2 ст. л. коричневого тростинного цукру
  • 1 склянка молока
  • 1 чашка міцного чорного чаю
  • 1 склянка льоду
  • 0,5 ч. л. екстракту ванілі

Процес приготування:

  1. Заваріть міцний чай, додайте молоко, цукор і ваніль. Охолодіть чай.
  2. Наповніть наполовину склянки охолодженим чаєм.
  3. Додайте в кожну склянку перлини тапіоки, щоб рідини було вдвічі більше.
  4. Заповніть решту склянки льодом і залиште на 10-15 хвилин.
  5. Насолоджуйтесь освіжаючим літнім напоєм!

Купити перлини тапіоки та інші інгредієнти для Bubble Tea ви можете в нашому магазині.