Блог, Bubble tea походження, Bubble tea у світі, Історія Bubble tea

Історія Бабл ті – походження та популяризація

lazy

 Чай Bubble tea – модний тренд на українському ринку, який прийшов до нас з азіатського гастрономічного напрямку. Коктейлі Бабл ті з кульками тапіоки, желейними перлинами, сиропами та іншими добавками швидко підкорили українців, стали незмінною частиною в меню багатьох кафе, ресторанів і точок швидкого харчування.

Історія виникнення “бульбашкового” чаю

Історія виникнення напою Bubble tea переповнена безліччю чуток і легенд. Точно не встановлено ім’я творця цього унікального коктейлю, але витоки його появи відсилають до 80-х років двадцятого століття. Саме в цей час на вулицях Тайваню і Гонконгу стали з’являтися чайні крамнички, де можна було поласувати бульбашковим чаєм.

Чайна культура в Азії перебуває на високому рівні, щоб приваблювати клієнтів численні заклади змушені були вигадувати щось новеньке. Так у конкурентній боротьбі вперше спробували додати в чай кульки тапіоки. Комбінація настільки сподобалася, що стала основою коктейльного меню по всій Азії.

Азію щорічно відвідує безліч туристів із країн Європи, США. Не дивно, що незабаром шанувальники вирішили перейняти досвід і вивести Bubble tea за межі азійського континенту. Так види чаю з кульками і тапіокою почали тріумфальну ходу по всьому світу, діставшись і до України.

Дизайн без названия 2

Популярність чаю Bubble tea по всьому світу

Популяризації коктейлю Bubble tea у світі, зокрема й в Україні, сприяли такі чинники:

  • ефектний зовнішній вигляд – кульки в коктейлі не розчиняються, а забезпечують естетичну подачу напою;
  • розвиток соціальних мереж – завдяки першому пункту безліч людей почали виставляти картинки з Бабл Ті на своїх сторінках, у такий спосіб піднімаючи інтерес до коктейлю;
  • невисока собівартість коктейлю – тапіока, фруктові перлини не є якимись дорогими інгредієнтами, вони доступні для купівлі навіть для кав’ярень-початківців;
  • універсальність – використання сокових кульок не обмежується тільки чаєм, практика показала можливість поєднувати інгредієнти з кавою, молочними коктейлями, додавати їх як у гарячі, так і в холодні напої.

Тому купити Bubble tea сьогодні прагнуть навіть ті, хто тільки краєм вуха чув про цей напій. Він стає модним трендом, прогресивні українські заклади зробили його основою свого меню й успішно збільшили заробітки. Подача коктейлю стає окремим витвором мистецтва.

Популярність Бабл ті не обмежується лише смаковими властивостями та корисністю напою, хоча вони перебувають на високому рівні. Чималу роль у розвитку тренду зіграла ефектна подача, орієнтованість на дітей і молодіжну аудиторію. Також секретом привабливості стала втома людей від традиційних лате, капучино, гарячого шоколаду та інших популярних напоїв. Хотілося чогось новенького і незвичайного, а коктейлі з соковими кульками вміло заповнили цю нішу.

Смакові властивості пухирчастого чаю

Якщо розглядати смаки Бабл ті, то вони є абсолютно різноманітними. Завдяки додаванню фруктових перлин, молочних сумішей, сиропів, тапіоки, кокосового желе можна домогтися нудотно солодких, кислуватих, терпких, медових та інших ноток. Для приготування напою використовується основа із зеленого або чорного чаю, кави та інші варіанти, що також впливає на фінальний смак.

Коктейлі Bubble tea відкривають закладам громадського харчування благодатний ґрунт для кулінарних експериментів. Асортимент інгредієнтів, доступний в інтернет-магазині “Pearl Tea”, дає змогу готувати напої з різними компонентами. Це дає можливість додати в коктейльне меню кафе чи ресторану десятки позицій.

image 5

Є можливість визначити, які з наповнювачів більше до вподоби відвідувачам і зосередитися на оптовій купівлі саме цих компонентів. Майданчик пропонує найкращі молочні суміші для Бабл ті, виготовлені на основі натуральних інгредієнтів. Уся продукція надходить безпосередньо від виробників з Тайваню та України, що дає можливість реалізовувати її за доступною вартістю.

Майбутнє напою Bubble tea

У коктейлів Бабл ті прекрасне майбутнє, адже вони перебувають на вершині популярності та модних трендів. Можливості для експериментів ще не вичерпані, кульки з соком усередині можна робити з різноманітними наповнювачами – тропічними фруктами, десертними композиціями, ягодами та багатьом іншим. Хто знає, які ще можна зробити напої, щоб привабити клієнтів.

Також Бабл ті приваблює можливістю створювати його в домашніх умовах. Можна придбати всі необхідні інгредієнти в інтернет-магазині та зробити коктейль із перлинами самому. Bubble tea не є якоюсь складною стравою, що вимагає від людини кулінарних знань. Усі компоненти продають уже в готовому вигляді, після чого залишається тільки з’єднати основу і доповнювачі, дотриматися правильних пропорцій.

Головним завданням у приготуванні бульбашкового коктейлю є використання натуральних якісних інгредієнтів. Тільки вони дають змогу отримати смачний і яскравий напій. Не варто вестися на надто дешеві пропозиції, адже в прагненні заощадити можна купити компоненти сумнівної якості, які можуть виготовлятися на основі хімічних замінників натуральних інгредієнтів. Це не те, що сприятиме популяризації бізнесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *